Adventbox 2022

                                                                 

Adventbox 2023

Advent 1 Benriach The Smoky Ten

Een ietwat rokerige single malt en een beetje ongewoon voor Speyside. Het bestaat uit een combinatie van geturfde en ongeturfde spirit, gerijpt op 3 soorten vaten: ex- bourbon, ex-Jamaicaanse rum en getoaste vaten van virgin oak. Fruitig, rokerig en kruidig is het karakter van deze whisky.

Schotland; Speyside; Single Malt; 10 jaar, 46%

Advent 2 Arran 10

Complex en harmonieus met rijpe gouden gerst. De voor Arran zo typische tonen van citrusfruit van Arran zijn perfect in balans met tonen van zoet eikenhout en zorgen voor een volwassen gelaagdheid in de whisky. De afdronk is zacht met zoetige en fruitige tonen.

Schotland; Isle of Arran: Single Malt; 10 jaar; 46%

Advent 3 Aerstone 10 Land Cask

Deze whisky is op basis van gemoute gerst, dat boven een met turf gestookt vuur is gedroogd, vervaardigd. Hierdoor is deze whisky rijk aan invloeden van rook en turf. De smaak omvat tonen van eikenhout, zoetheid en een hint van zeezout

Schotland; Lowlands; Single Malt; 10 jaar: 40%

Advent 4 GM Glenrothes 8

De MacPhail’s Collection wordt gebotteld door de onafhankelijke bottelaar Gordon & MacPhail. Dit is een klein en exclusief assortiment fijne single malt scotch whisky's van distilleerderijen in heel Schotland waaronder o.a. Glenrothes. In de MacPhail's Collection is deze 8 jaar oude Glenrothes gerijpt in een combinatie van zowel refill Sherry hogsheads als refill bourbonvaten. Dit is een rijke en fruitige whisky met hints van ananas, sinaasappelschil en grapefruit met een aroma van vanille.

Schotland; Speyside; Single Malt; 8 jaar; 43%; onafhankelijke bottelaar

Advent 5 West Cork Black Cask

Deze Ierse Whiskey is een limited release Ierse single malt whiskey en is gefinished in dubbel gebrande bourbon vaten (double charred bourbon casks) van toastingsniveau 5. Hierdoor krijgt deze Ier intense vanille tonen en een milde zoetheid mee.

Ierland; Single Malt; 40%

Advent 6 Spey Tenne

Een blend van verschillende jaargangen gerijpte single malt whisky en werd nog een tijdje aan ex-twany portvaten toevertrouwd, waardoor de whisky een rode gloed heeft gekregen. Vrij zoet en prima als aperitief te nuttigen met een middellange afdronk.

Schotland; Speyside; Single Malt; 46%

Advent 7 Ardnamurchan AD 04.12:03

Er is over de samenstelling weinig bekend, maar alles wijst er op dat er geturfde- en ongeturfde whisky word gebruikt die gerijpt is op een combinatie van bourbon- en sherryvaten. Lichte turfrook, de afdronk is lang en mond vullend.

Schotland; Highlands; Single Malt; 46,8%

Advent 8 Deanston Virgin Oak

Virgin Oak is een toevoeging aan het Deanston assortiment die speciaal gemaakt is door de master blender om een Deanston variant te bieden zonder verlies van de originele kwaliteit en het karakter van de andere Deanston whisky’s. Deze 'jonge' Deanston heeft gerijpt zijn gloednieuwe eikenhouten vaten en gewoon barstenvol van smaak. De whisky is non-chill-filtered, heeft een natuurlijke kleur. De afdronk is vriendelijk, licht kruidig en eindigt met honingachtige mout en zoete eik.

Schotland; Highlands; Single Malt; 46,3%

Advent 9 Smokehead Rum Riot

Deze Smokehead is een combinatie tussen de bekende intense turfsmaak en kruidige, zoete Caribische rum casks. Op de neus als eerste tonen van rook, maar daarna tonen van gebrande marshmallows en ananas tegen. De smaak is vettig met intense rook in combinatie met een beetje honing en citroen.

Schotland; Islay; Single Malt; 43%

Advent 10 Whisky Cellar Miltonduff 9

Dit is een 9 jaar oude Speyside single malt van de Miltonduff distilleerderij gebotteld door de onafhankelijke bottelaar The Whisky Cellar. Deze heeft gerijpt in een bourbon cask gevolgd door een Oloroso sherry quarter cask finish. Deze is gebotteld in oktober 2021 op vatsterkte (cask strength), non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen, als een gelimiteerde single cask release van 178 flessen.

Schotland; Speyside; Single Malt; 9 jaar; 57,1%; onafhankelijke bottelaar

Advent 11 Laphroaig 10

Overweldigende geur van rook en zeewier, bijna medicinaal met een lange afdronk. Rijping grotendeels op ex-bourbon vaten. De turf die wordt gebruikt komt van eigen grond die ten noorden van de distilleerderij ligt

Schotland; Islay; Single Malt; 40%

Advent 12 Highland Park Spirit of the Bear

De Highland Park Spirit of the Bear is een van de drie releases in de 2018 travel retail serie van Highland Park. Deze single malt whisky is gemaakt met een groter aandeel dan die gebruikelijk is bij Highland Park van geturfde orkney-mout en is gerijpt in een combinatie van first-fill sherrygekruide Europese eik en Amerikaanse eiken vaten. Deze whisky kent een lekker rokerig ondertoon met fijne tonen van gember, vanille en nootmuskaat.

Schotland; Orkney; Single Malt; 40%