Proeverijen

Donderdag 28 September Bezoek Graanrepubliek

Liefhebbers van bier en gedistilleerd opgelet. 

Samen met ons naar de Graanrepubliek in Bad Nieuweschans. Hier bevindt zich een bakkerij, stokerij en brouwerij, er wordt Eggens bier en Dollard Whisky gemaakt. In het Proeflokaal geniet jij van de beste producten, spannende experimenten en ingrediënten uit de Graanrepubliek en haar regio. Zoals bijvoorbeeld de groenten, geteeld op de Dollard klei bij Gert Noordhoff, dat proef je! Het desembrood is van bakker Wiebrand, een begrip in de omgeving, de bieren gebrouwen door Martijn Eggens en de limonades en stooksels komen uit de Familiedistilleerderij van Hooghoudt. We krijgen een rondleiding van Laurens Speek door de Graanrepubliek inclusief proeverij en hapjes in het proeflokaal. Wij zorgen voor vervoer met luxe touringcar bus vanuit Annen. 

Waar: Graanrepubliek Bad Nieuweschans

Wanneer: 18.00 uur vertrek met bus vanuit winkelcentrum Annen

Kosten € 40,-p/p 

Klik hier om direct door te gaan naar het aanmeldformulier

.

Zaterdag 23 September Wijnproeverij Klein Friesland uit Zuid-Afrika VOLGEBOEKT!!

Speciaal voor deze avond komt de Bruyn Steenkamp over uit Zuid-Afrika om jullie mee te nemen in het verhaal van Friesland Winery gelegen in Stellenbosch Zuid Afrika en proeven we de verschillende wijnen van Klein-Friesland.

Waar: Slijterij Pinotage

Wanneer: Zaterdag 23 September

Tijd: 19.30 uur

Kosten € 25,-p/p (maximaal 30 personen)

Klik hier om direct door te gaan naar het aanmeldformulier

.

16 November Whiskyproeverij Isle of Arran

Speciaal voor deze avond komt Lucy Coomber van de Isle of Arran Distillery naar Eext om jullie mee te nemen in het verhaal van Isle of Arran en de nieuwe Lagg Distillery en proeven we verschillende whisky's van Arran en Lagg.

Datum: Donderdag 16 November 2023

Tijd: 19:30 uur

Waar: Café Homan in Eext

Kosten: € 35,- per persoon 

Klik hier om direct door te gaan naar het aanmeldformulier

.

Meer weten van wijn??

Wijn cursus SDEN2 met Robert Verweij 29, 30 januari en 12 en 13 februari


Ben jij een wijnliefhebber? Wil je op een toegankelijke manier leren benoemen wat je proeft? Welke wijn je wanneer drinkt? Op welke temperatuur en uit welk glas? Bij welke gerechten?  Uiteraard leer je ook de belangrijkste wijngebieden, hun druiven en wijn maak methodes.

Kom dan naar onze 4 avonden durende wijncursus (SDEN2).

Speciaal hiervoor hebben wij wijndocent & vinoloog Robert Verweij naar Annen gehaald. Hij wil graag z’n wijnkennis delen met jou. Hij vindt het belangrijk dat je geen enkele vraag meer over wijn hebt na de wijncursus. Daarom geeft hij op een toegankelijke manier praktische kennis waar je wat mee kunt.

Robert is o.a. Vinoloog van de Wijnacademie, aanbevolen docent van de wijnacademie, werkt mee aan diverse kookboeken en werd bekend als TV-kok bij de RTL4.

Praktische informatie:

- 4 avonden wijncursus van chefkok & vinoloog Robert Verweij

- Het SDEN 2 lesboek “Ik weet meer van wijn

- Basiscursus SDEN1 is geen verplichting om deze cursus te volgen

- Alle wijnen, proefformulieren en consumpties gedurende 4 avonden (Per avond proef je 8 wijnen, dus 32 wijnen in totaal)

- Na de wijncursus kun je examen doen op SDEN 2 niveau voor het Wijnoorkonde.

Datum: 29 en 30 januari & 12 en 13 februari

Tijd: 19 uur tot ca. 22:30 uur

Waar: Annen

Kosten: € 300,- per persoon (exclusief examen)

Klik hier om direct door te gaan naar het aanmeldformulier

.

Wijn-Speciaal bier Bar

Ivm met de corona maatregelen geen wijnbar

Iedere 1e vrijdag van de maand hebben wij onze Pop up wijn-speciaal bierbar. Wij bieden dan een wijn of speciaal bier arrangement aan met leuke hapjes. Opgave is niet nodig, kom gezellig langs tussen 17.00 uur en 20.30 uur.